Reilu viikko aikaa jouluun ja suurin osa joululahjoista odotuttaa itseään vielä kaupan hyllyllä :D  Aina jää viime tippaan... Mutta vielähän tässä kerkeää :) Ei itse asiassa vieläkään ole oikein "jouluinen olo", johtuneeko sitten tuosta ilmasta vai mistä.. Mutta jospa se sitten viimestään aattona tuntuisi jo joululta.

Schumin kanssa oltiin eilen pitkästä aikaa TOKO-treeneissä. Paljon oli uusia koirakoita tullut mukaan ja se vähän häiritsi meidän pikku-herramme keskittymistä. Ja heti kyllä huomasi kontakteissakin tuon meidän pienen treenitauon. Ei se kuitenkaan ole sama asia treenata kaksisteen kuin porukassa. Sivulle tulo - harjoitukset sujuivat hyvin, mutta seuraaminen tahtoi vähän tökkiä. Sitten otettiin ihan pieniä perusliikkeitä kuten maahanmenoa, istumista, odottamista, luvan pyytämistä, paikalla oloa jne. Nämä sujuivat kivasti. Pujotteluharjoittelua seuraten otimme nyt siksak-muodossa, kun tähän asti olemme ottaneet sitä ympyrässä. Meillä ei siksakkaamiset nyt yhtään luonnistuneet, hajut olivat mielenkiintoisempia ja sitten ne ihanat uudet koirat :P Otimme siis schumin kanssa vaan eestaas muiden koirakoiden välissä ja se sujui jotenkuten, välillä jopa seurasikin erinomaisesti :D Mutta itseään saa vaan syyttää, kun ei ole treeneihin päässyt... Pitäisi päästä käymään säännöllisesti.

Agility-treenit loppuivat tuossa parisen viikkoa sitten.... Juuri kun vauhtiin päästiin :(
Kaikki yksittäiset esteet sujuvat hyvin, keinua tosin olemme ottaneet vielä apuohjaajan kanssa ja pujottelua apunaruilla. Otimme myös rengas-putki yhdistelmää ja se sujui heti ekalla kerralla hienosti! Umpitunnelia harjoittelimme vielä siten, että apuohjaaja pitää pussia niin, että valoa hieman näkyy...Se sujui myös upeasti!!
Helmikuussa alkaa ohjattu jatkoryhmä, joten toivon mukaan pääsemme sitten siihen osallistumaan ja oppimaan lisää tästä supermukavasta lajista. Tässä välissä treenailemme itseksemme ja suunnitelmissa olisi käydä lauantaina vähän ottamassa esteitä ja ehkä taas sitä valssaamista.

Tilasin Schumille tuulta ja sadetta pitävän kevyemmän takin. Tuo talvitakki kun tahtoo olla tämmöisillä keleillä vähän liikaa, mutta silti pitäisi jotain lämmikettä päällä olla. Ja kylläpä siitä uudesta takista tulikin hieno ja supertyylikäs! Suur-kiitokset tekijälle eli Annelle! Tätä takkia on hyvä pitää nyt agilityssäkin:)

297946.jpg

Viime sunnuntaina käytettiin poitsuja ekaa kertaa yhdessä lenkillä, kun tuo Hugon jalka nyt ei ole enää mitenkään vaivannut. Itsestä vaan on tullut nyt kamalan varovainen kaiken riekkumisen suhteen, ettei se vaan taas uudestaan sitä loukkaa. Mutta jospa se on nyt kokonaan parantunut ja Hugokin saa taas nauttia kunnon lenkeistä ja vapaana juoksemisesta :D

Hugon kanssa otettiin tänään vähän tottistreeniä, pitkästä aikaa. Seuraamisessa tahtoo aina alkuun hieman edistää, mutta vähän ajan päästä aina palautuu pikku hiljaa oikealle paikalle. Kulmat & täyskäännös sujuvat hyvin. Istumaan jättäminen sujuu hyvin, maahan jättämisessä tahtoo vielä mönkiä eteenpäin ja jää hieman vinoon :D Luoksetulon olen saanut nyt tiiviiksi, kun aiemmin se tahtoi jäädä aina liian kauas istuskelemaan. Mukava treenikaveri kaikenkaikkiaan, motivaatiota kun ei puutu!

Oikein mukavaa ja maukasta joulun odotusta ja itse joulua kaikille karvaisille ystävillemme sekä tietysti heidän omistajilleen!

Marika & poppoo

Tässä vielä meidän "nenäkoira" näyttää, miten joulunpyhät kannattaa viettää... :D :D

297952.jpg