Kerrankin sattui olemaan tässä lähipaikkakunnalla yhden päivän arkitottelevaisuuskoulutus. Päästiin Schumin kanssa treenaileen häiriön alla työskentelyä. Ihan mukavan kokoinen ryhmä, eli sopivasti saatiin myös henkilökohtaista ohjausta osaksemme. Päivä oli tosin aika kolea, mittari näytti huimat +2 astetta! Vähän liian kylmä ilma treenailla wipukan kanssa, kyllä tuo alkaa olla ehdoton alaraja tottisteluun.

Mutta siis, päivän aikana otettiin kontaktiharjoituksia, perustottelevaisuusliikkeitä, hihnassa kulkemista ja lisäksi harjoiteltiiin koiran aktivoimista tempuilla.

Kontaktiharjoituksissa ihan perusharjoituksia eli silmiin katsomista ja luvan pyytämistä. Näissä ei ongelmia, kun niitä kuitenkin päivittäin tuon kanssa tehdään muutoinkin. Mutta saatiin uusia "edistyneempiä" vinkkejä, millä vielä parantaa.

Perustottiksessa sivulle tuloa, maahan menoa ja paikalla oloa. Ihmeesti pysyi paikalla vaikka oli niin hitsin kylmä. Nyt on alkanut jo hokata tuon paikalla olon merkityksen. Ehkäpä se joskus onnistuisi niin että pääsis kisaamaan ;) Sivulle tulossa saatiinkin hyviä vinkkejä, kun se tahtoo ajoittain jäädä liian vinoon.

Sitten otettiin erilaisia aktivointiharjoituksia ja jokaisen piti opettaa koiralle joku temppu :D Me harjoiteltiin Sumpin kanssa pujottelua, eli koiran pitää kulkea aina ohjaajan jalkojen välistä kun ohjaaja ottaa askeleen. Ihmeen nopeesti se muuten hoksasi tuon! Hauskaa oli!

Lopuksi vielä hihnassa kauniisti kulkemista ja saatiin tähänkin hyödyllisiä vinkkejä. Schumillahan tahtoo aika ajoin olla neliveto päällä vaikka yleisesti ottaen kulkee kyllä vetämättä. Onpahan nyt uusia tuulia tämänkin harjoitteluun.

Oli kyllä mukava päivä. Toivottavasti saisivat järkättyä ihan viikottaisen tottisryhmän, niin pääsis reenaileen ryhmässä.

Marika