Dodii, mistähän sitä aloittaisi... Jos vaikka ensin "huonot" uutiset.

Viime viikolla eräänä iltana oltiin ihan tavalliseen tapaan peltolenkillä, kunnes huomasin, että Schumin toisessa etujalassa on jotain punaista. Kutsuin koiran luokse ja tajusin; VERTA! Koko toinen etujalka kannuksesta alaspäin oli veressä. Tarkemmin asiaa tutkailtuani tulin tulokseen, että kannuskynsi oli irronnut kokonaan! Hyi kamaluus:/  Ei muuta kuin kotiin putsaamaan jalkaa ja soittokierros. Olin jo kiikuttamassa koiraa kovaa kyytiä lekurille (niin kuin aina pienimmissäkin haavereissa) mutta onneksi soittokierroksen vuoksi päädyimme tarkkailemaan tilannetta nyt ainakin ensimmäisen yön yli. Putsailin jalkaa ja yön yli sideharsoa suojaksi. Yön aikana vuoto oli kokonaan lakannut ja aamusella kannus ei näyttänyt enää lainkaan pahalta. Useamman päivän ajan jatkoin putsailua sekä laitoin tulehdusta ehkäisevää haavavoidetta;)

Ilmeisestikin noita kannuskynsiä on lähtenyt irti varsinkin wipukoilta, mutta myös muun rotuisilta. Tärkeintä on lienee huolehtia, ettei haava pääse tulehtumaan. Ja sumpilta se oli kuitenkin lähtenyt irti niin siististi, ettei tuo kohta kannuksesta tai ihosta ollut lainkaan revennyt tms. Kynsi saattaa kuulema myös kasvaa takaisin. Kaikkeen sitä törmääkin... Hugon kanssa ole koskaan ollut samanmoisia tilanteita. Mutta onpahan nyt tämmöisestäkin kokemusta. Netistä olen kyllä aiemmin lukenutkin näistä (varsinkin whiipukoille tapahtuneista) äksidenteistä, esim. tassujen vaurioista sun muista, mutta eipä ole vielä ennen tätä kohdalle osunut.

Kaikista parhainta oli se, että Schumia itseään ei koko juttu ollenkaan haitannut, eikä se osoittanut minkäänlaisia kivuntunteita tms. Eli kotonakin se on ollut ihan normaaliin tapaan ja on antanut putsailla haavaa erinomaisesti, eikä ole missään vaiheessa osoittanut, että nyt sattuisi tai jotain.
 
838894.jpg

Sitten iloisempiin kuulumisiin. Oltiin loppuviikosta normaaliin tapaan agiliitoa harrastelemassa, vaikkakin nyt on pari viime kertaa jäänyt lomailujen takia väliin. Huh, olipa koiralla taas kova into liitelyyn. Oli vähän turhankin paljon energiaa :D Otetiin aika pitkää rataa, jossa oli suurin osa esteistä... jumalattomasti hyppyjä ja taisikin olla kaikki muut esteet paitsi puomi, pöytä, pussi  ja pituus. Otettiin parissa lyhyemmässä osassa ja ihan hyvin meni. Kepithän meillä on vielä vaiheessa, mutta kokeiltiin silti ja kyllä sieltä jo parista kohtaa huomasi että jotain oivallusta on tapahtunut. Näit pitääkin käydä nyt tässä treenaileen jotta saataisiin nuo kepitkin kuntoon.

Ollaan löydetty myös koirien kanssa uusi "harrastus", nimittäin marjastus :D Ollaan käyty nyt pariin otteeseen mustikassa ja tällä viikolla joku päivä sitten puolukkaan, jahka ne nyt kypsyis. Schumihan on ihan hulluna mustikoihin ja se osaa niitä ihan itse etsiskellä ja syödä. Ja ajattelin jo, että pitäisikö pistää uusi bisnes pystyyn, meinaan sumppi löytää ne kaikkein parhaimmat mustikkapaikat, jossa on aina isoimmat marjat :D Hugo ei niin marjoista välitä, se tykkää muuten vaan hengailla metässä. Ja kaivaa, ja juosta, ja kaivaa ;)

Olin viikonloppuna turistina Oulussa palveluskoirien SM-kisoissa. Mulla oli myös schumi mukana, ihan siitä syystä, että sekin näkee vähän enemmän ihmisä ja koiria ja meininkiä (täällä kun ei pahemmin väenpaljoutta ole..). Sumpin kanssa on kyllä todella helppo liikkua, kun ei se mistään mitään hötkyile. Ei ihmistungoksesta, ei koirista, eikä muuten paukuistakaan.. Tulipahan samalla poissuljettua paukkuarkuuskin!

Kisat oli kyllä mukavat ja onneksi osui hyvä ilmakin sunnuntaiksi eli aurinko paistoi. Ja jopas siellä olikin hienoja suorituksia! Ennakkosuosikki oli tietenkin Du Pekko (Gian von der Mooreiche) joka suoriutui osuudestaan  ihan mukavasti. Kyllä se aina kovasti ilahduttaa ja toisaalta myös jänskättää, kun kentälle astelee dobberi. On niissä vaan sitä jotain ;) Toki ilahtunut olin myös nähdessäni muitakin rotuja sakemannien ja malien joukossa... näitä kun tahtoo nykyään olla se enemmistö.

Tässäpä muutama Pekon tyylinäyte;

838885.jpg

838879.jpg

838898.jpg

838892.jpg

Ja vielä "vääränrotuinenkin";

838889.jpg

Pikkasenko muuten tuli kova hinku pk-kentille. Pitäsköhän tuota ottaa pk-rotuinen kasvamaan... ;) ;D

Marika ja poppoo