...Ja koiralla ajatukset ihan jossain muualla. Taitaapi olla jonkin sortin motivaatio-ongelmaa ilmassa.

Eka rata: Radan alussa rengas tuotti ongelmia (vaikka viimeksihän tämä rengas meni hyvin). Samoin toinen hyppy. Koira vaan nuuskutteli maasta jotain ihunia hajuja.. just. Alkurata meni taas ihan persiilleen mutta loppua kohti parani. Hyppy, A-este, hyppy, puomi ja hyppy --- erinomaisesti.

Toka rata: Taas alotus renkaalla -- ei onnistunut. Sitten hyppy ja putki - nämä hienosti. Vaikka putki oli U:n mallinen, eli tällaista ei olla vielä ikään edes otettu, niin meni tosi vauhdikkaasti! Sai sentäs jostain olla ylpiä! Sitten vielä loppuun A-este ja hyppy, no problemo!

Ohjaajan kanssa juttelin tästä mahdollisesta motivaatio-ongelmasta.. eli kun välillä koira toimii ja välillä taas haistattaa pitkät pa***t. Täytyy alkaa nyt tosissaan sitä kieltämään noiden hajujen nuuskuttelun suhteen eli kun mennään kentälle niin siellä tehään töitä eikä nuuskita! Olisi pitänyt olla jo alussa sen suhteen tiukempi... myönnän, että virhe on yksin minun. Kenenpä muunkaan, heh! Aion myös kokeilla eri palkkausta, eli kun tähän asti ollaan menty nameilla, niin koira on välillä liian kiinni (edelleenkin) mun kädessä. Ja toisaalta taas nuo namitkaan ei näytä pidemmän päälle sitä niin hirveesti kiinnostavan, eli tässäkin saattaa olla syy motivaation ajoittaiseen katoamiseen. Eli kokeillaan lelua seuraavaksi.

Mutta nyt jäämme hetkeksi tauolle agilitystä ja kasvatellaan myös (toivon mukaan) sitä kautta motivaatiota. Vois vaikka välillä keskittyä tuohon toko-puoleen, olisi sekä koiralle että ohjaajalle vaihtelua ;)

Käytiin muuten tänään sumpin kanssa ekaa kertaa hierojalla ja voi vitsit, kun menikin hienosti! Jännäsin vähän, että mitenhän tuo malttaa asettua, vaikkei mikään höseltäjä olekaan. Kuitenkin uusi ihminen ja uusi, vieras paikka. Mutta sehän hyppäsi pöydälle jo odottelemaan, että joskos me aloteltais ja otti kyllä niin lunkisti koko tapahtuman. Välillä meinasi painua jo silmäkin kiinni :) Siinä se makoili, ja ilmeestä näki, että kyllä nauttii. Eipä sieltä mitään jumeja pahemmin löytynyt mutta aiotaan silti alkaa käymään ihan säännöllisesti, kun koirakin sitä ilmiselvästi näytti tykkäävän! Ja nyt se tossa pötköttää raukeena ;)

Uusia kuvia tulossa molemmista jahka saan aikaseksi muokkailla. Niitä odotellessa siis ;)

Syysterveisin, Marika